Transmisjon

Sikker kraftforsyning er en viktig verdi i alle land. Omexom jobber hver dag tett med nettselskapene for å takle denne utfordringen, og sørger for design, utvikling, konstruksjon, drift og vedlikehold av høyspentanlegg. Vi har døgnberedskap og eget lager for beredskapsmateriell.

Høyspentkabel

Omexom Norges avdeling HV Cable utfører alt innen arbeid på oljekabel og PEX-kabel (33 kV-420 kV), og er blant de mest kompetente kabelentreprenørene i Norge.

HV Cable jobber over hele landet og tar gjerne oppdrag i utlandet – alt fra store prosjekter til mindre serviceoppdrag, både på land og til sjøs. Vi har mange gode leverandører og samarbeidspartnere som kjenner bransjen.

HV Cable har beredskapslager med materiell som reservekabler, skjøter, kabelavslutninger og annet nødvendig utstyr til å reparere feil som trenger øyeblikkelig utbedring. Altså ingen bestillingstid! Dette inkluderer også skjøting av kabler med ulikt tverrsnitt.

I tillegg til utstyr har HV Cable døgnkontinuerlig vakt med erfarne kabelmontører som kan rykke ut når og hvor som helst for kunder med kritisk infrastruktur.

Eksempler på arbeid HV Cable utfører:
  • Montasje, reparasjon, ettersyn og vedlikehold av oljekabler.
  • Skjøting og montering av endemuffer fra de fleste leverandører. Våre montører har en lang rekke sertifikater og godkjennelser, og vi tar årlig kurs på aktuelle leverandørers materiell.
  • Regenerering av oljekabler, fylling av kabelolje, vi tar også oljeprøver og skifter ut komponenter i oljekabelanlegg.
  • Utvikler løsninger på ukurante kabeltyper og dimensjoner, og kan lage overganger for alle dimensjoner.
  • Legger, monterer, reparerer og vedlikeholder alt innen Pex-kabler og oljekabler fra 33kV og til og med 420 kV.
  • Skiftning av endemuffer fra porselen med silikonolje til nye muffer med gel – eller kompakte uten væske.
  • Kabeltrekking, megging og kappemåling.
  • Reparasjon av kappeskader og mindre skader i isolasjonen.
  • Vi stiller gjerne som LFS om det er behov, og har kompetanse på kobling, skyting og sanering.
  • Generell rådgivning rundt HV kabelarbeid.

Luftledningsanlegg

Omexom bygger luftledningsanlegg over hele Norge. Mellom Evje og Bygland i Aust-Agder ha vi bygd en 22 km ny 22 kV kraftlinje til erstatning for den eksisterende 22 kV linjen. Stolper, linje og traverser er nye. Kraftlinjen sikrer mer stabil krafttilførsel i indre deler av Agder og har også kapasitet til å takle kraftproduksjonen i det nye vannkraftverket i Søråni i Jordalsbø, nord for Bygland. Vi tar også oppdrag med å demontere eksiterende luftnett, på en miljømessig forsvarlig måte.

I området Berger på Romerike har Avdeling Distribution South East erstattet 24 kV høyspent luftnett med ca. 5000 meter kabler. Anlegget forsyner blant annet Berger industriområde med strøm.

I Aremark, langs Torpedalsveien, går en ny 22 kV høyspentlinje snorrett gjennom skogen – mellom Årbu og Brekke kraftstasjon i Halden. Omexom har bygd den nye høyspentlinja på 10,5 km lang, i tillegg er det lagt 13,6 km kabel i prosjektet.

Høyspent kraftlinjer

Omexom er en stor aktør innen høyspent kraftlinjer, og tilbyr tjenester i alle stegene i et høyspent kraftlinjeprosjekt – fra engineering, konstruksjon, rehabilitering og vedlikehold. I Telemark har Omexom bygd ny 7,7 kilometer lang 132 kV linje mellom Høgefoss og Dynjanfoss. Omexom har levert og satt opp 86 tremaster, to komposittmaster og ni stålmaster.

Kontakt Transmisjon

Siste nytt fra Omexom

23.03.2021

Framtidens miljøvennlige stolper på plass i Omexoms opplæringssenteret

Det er ikke et spørsmål om, men når et forbud mot bruk av kreosotimpregnerte tre-stolper kommer. Det har Omexom tatt konsekvensen av og satt opp nye miljøvennlige stolper i henholdsvis kompositt og naturlig tre i innkapslet miljøvennlig hardplast.
Les mer
16.03.2021

Hva er hemmeligheten bak det gode HMS-arbeidet i Omexom?

I forbindelse med Energi Norges «Vinterkonferansen» og lanseringen av HMS-løftet ble Omexom intervjuet om hva som er hemmeligheten bak selskapets gode HMS-arbeid.
Les mer
16.02.2021 Lokal Infrastruktur

Lysløypeeksperter

Omexom er eksperter på design, konstruksjon, bygging og drift av lysløyper. De mange lysløypene vi har i Norge er balsam for folkehelsa, kanskje spesielt i disse corona-tider. Med lysløper kan folk gå på ski selv om vintermørket har falt på.
Les mer
01.02.2021

Sikrer ny reservevannforsyning

Oslo kommunes prosjekt «Ny vannforsyning til Oslo» fikk fem avdelinger i Omexom til å legge hodene i bløt og levere felles tilbud for en rekke arbeider til prosjektet.
Les mer
15.01.2021 Transmisjon

Signerte kabel-kontrakt lille julaften

Omexom har signert kontrakt med Hitachi ABB Power Grids i Norge. I fire år fremover skal Omexom i samarbeid med Hitachi ABB Power Grids oppgradere kabelanlegget i Statkrafts vannkraftstasjoner i Tokke og Vinje.
Les mer
24.11.2020 Distribusjon

Tor-Erik er test-sjåfør

Omexom jobber innenfor hele verdikjeden av energi-distribusjon. Da skulle det bare mangle at vi ikke tar i bruk elbiler og el-varebiler.
Les mer
26.10.2020

Liv Therese og Per Even er ansatt som nye region-direktører

Liv Therese Andersen og Per Even Kristiansen er ansatt som regiondirektører i Omexom
Les mer
19.10.2020 Reservekraft

Presis linjebygging

I Aremark, langs Torpedalsveien, tar den snorrette nye kraftlinjen med 12 meter høye stopler sakte men sikkert form. Montørene Dag Engebretsen og Trond Bråthen fra avdeling Distribusjonsnett Sør/Øst vet alt om presis linjebygging, de har begge 40 års erfaring i faget. Med på laget har de også lærling Bengt-Rene Hegstad.
Les mer
08.10.2020 Lærlinger

Norden-sjef imponert over årets lærlinger

Omexom Norge har i år tatt inn 8 lærlinger. Gjennom de neste 2,5 årene skal de få kunnskap og kompetanse for å kunne bygge fremtidens infrastruktur.
Les mer
05.10.2020 Lokal Infrastruktur

Måna-lyst i Drøbak

Måna-banen ved Drøbak fremstår bokstavelig talt i nytt lys, takket være nye LED-lyskastere som nylig ble montert.
Les mer

Kontakt Omexom

Noe du lurer på eller er interessert i våre løsninger?