Otera Infra blir en del av Omexom

Den 2. februar 2024 blir Otera Infra en del av Omexom. Dermed vil Omexom i Norge utgjøre en organisasjon med mer enn 600 ansatte.

At Otera Infra blir en del av Omexom betyr det ikke bare flere ansatte og økt omsetning; det innebærer også en tilførsel av ny kompetanse, som i sin tur vil øke både bredden og kapasiteten i våre leveranser. Dermed styrker vi vår posisjon som en av landets ledende aktører i markedet for infrastruktur. Daglig leder i Otera Infra, Aslak Andersen, ser mange muligheter:

–  Når vi nå blir Omexom, blir vi en del av en enda større sammenheng med kollegaer i 39 land. Vi blir en del av en verdensomspennende merkevare og et internasjonalt nettverk. Vi skal videreføre det solide samarbeidet med eksisterende kunder og samarbeidspartnere, og jobbe for å gjøre Omexom-merkevaren enda mer kjent lokalt.

Otera Infra startet med bybelysning i Flekkefjord i 1901. Gjennom årene har selskapet vokst til å bli en betydelig aktør det norske markedet. Som en del av Omexom blir de nå også en del av et internasjonalt nettverk. Selv om merkevarenavnet Otera nå går inn i historiebøkene, vil det juridiske selskapet Otera Infra AS bli videreført som tidligere.

Blir en skikkelig tungvekter

Endringen gir nesten en dobling av antall ansatte i Omexom i Norge. Dermed befester vi vår posisjon som en virkelig tungvekter i infrastrukturmarkedet. Om den nye strukturen også vil bety store endringer for de ansatte, er det ifølge landssjef VINCI Energies i Norge, Philippe Guérin, et todelt svar på:

Svaret på det er både ja og nei. På den ene siden vil det fortsatt være de samme ansatte i de samme teamene, som jobber for de samme kundene. Samtidig er vi i ferd med å bygge opp en av de mest betydningsfulle aktørene i bransjen her i Norge.

Fra og med den 2. februar 2024 blir over 275 Otera Infra-ansatte å se i ny drakt – bokstavelig talt. Det er imidlertid ikke alt som trenger å byttes ut:

Nå blir det nye klær og biler med ny logo. Men visjonen vår, der vi med kompetanse og teknologi skal bidra til å elektrifisere Norge, står fast, avrunder Aslak Andersen.

Det kan med andre ord virke som om Otera Infras visjon er skreddersydd til Omexom og vår målsetting om å være en aktiv pådriver for energiomstillingen.