Nyheter

Vant Norsk Lyspris med Oslolampa

Lokal Infrastruktur

Omexom har vært installatør på prosjektet som vant Norsk Lyspris 2018.

Det var under Lysets dag at vinneren ble kåret.

Juryens begrunnelse:

“Oslolampa” refererer til den originale GM18-armaturen som ble innført som en del av lykteprogrammet i Oslo i 1925. Den originale armaturen er bestykket med kvikksølvdamplampe, som ble forbudt omsatt i 2015. Så vel prosessen frem mot ferdig produkt, som produktet i seg selv, har vært et unikt og viktig arbeid. En har lagt stor vekt på å bevare særpreget av den historiske lykten i Oslo men samtidig å modernisere og løse den funksjonelle oppgaven rundt belysning av byens grøntarealer på en trygg og sikker måte for byens brukere. Det er utrolig flott utført og skiller seg ut fra andre rehabiliteringsprosjekter.

Den nye lampen beholder det gamle uttrykket, gløden og de positive kvalitetene med den gamle lampen samtidig som den tilfører mye positivt fra ny teknologi. En får inntrykk av at den nye lampen er opalisert som den gamle, samtidig som den nye gir lys på bakken uten å være blendende; den bidrar dermed til sikkerhet der den gamle gjorde tvert imot. Lysteknisk har lampen aldri vært så bra som nå; bedre funksjonalitet, betraktelig bedre energieffektivisering, enklere vedlikehold og lengre levetid.

– Dette har vært et spennende prosjekt å være en del av – et prosjekt Infratek har bidratt til både utforming, utprøving, ombygging, kartlegging og tilpasning. Veldig gøy at «Oslolampa» vinner denne prisen. Jeg må gratulere lysavdelingen og alle s​om har jobbet på prosjektet, sier en fornøyd avdelingsleder Øyvind Gusland.

  • Eier: Oslo kommune – Bymiljøetaten
  • Lysdesign: Norconsult AS
  • RIE: Norconsult AS
  • Leverandører: Thorn Lighting – Zumtobel group
  • Installatør: Infratek AS