Nyheter

Tormod og Øystein løfter for et bedre miljø

I Omexom jobber vi hver dag for å gi vårt bidrag til et bedre miljø, og en bedre framtid for oss alle.

Montørene Tormod Knudsen og Øystein Døhlen i avdeling Belysning Oslo er bokstavelig talt med på å løfte frem et bedre miljø. I deres nye arbeidsbil er liften utstyrt med plug-in hybrid-drift.
– Med batteridriften kan vi utføre om lag 40 arbeidssykluser. Vi trenger ikke å ha på bilmotoren for å få kraft til liften. Det blir altså ingen avgasser når vi står å jobber, hvilket er bra for miljøet. Bra for de som bor i gata der vi jobber, eller bra for oss selv om vi står å jobber inne i en tunnel. Dessuten er liften mer stillegående når den går på strøm, redusert støy er bra for omgivelsene – spesielt om vi jobber kveld eller natt, sier Tormod Knudsen.

Inne i varerommet har montørene også fått plass til ekstrautstyr som ikke fulgte med da bilen ble levert.
– Vi kan velge om vi vil lade fra inntaket, det vil si fra strømnettet f eks på natta når bilen står i ro, eller om vi vil lade når vi kjører via en omformer vi har satt inn i bilen, sier Øystein og viser bryteren i varerommet hvor de kan regulere lade-metoden. – På denne måten blir vi mye mer fleksible, sier han.

Mercedes Sprinteren er utstyrt med dieselmotor (Euro6) som gir lite utslipp.
– På sikt, og når det faktisk blir levert lift-biler med kun batteridrift, skal vi selvsagt gå til anskaffelse av det – der slike biler er mulig å bruke. Inntil el-bil-utviklingen har nådd markedet for større varebiler vil vi utstyre alle våre nye lift-biler med plug-in hybrid-drift. Bærekraft er viktig for oss, sier avdelingsleder Øyvind Gusland.

Tekniske spesifikasjoner:

  • Hill 8/15 grader» program for burk av liften i hellende terreng med redusert arbeidsområde
  • Arbeidshøyde: 15,0 meter.
  • Høyde til kurv bunn: 13,0 meter.
  • Rekkevidde: Ca 8,0 meter/265 kg (kurvlast).
  • Rekkevidde maks: Ca 9,6 meter/100 kg (kurvlast).