Nyheter

Sørger for nok strøm til «Kvelden før kvelden»

Reservekraft

«Kvelden før kvelden» på NRK1 lille julaften er et av Norges desidert mest sette TV-programmer med tradisjonelt opp mot 1,4 millioner seere.

Takket være dette aggregatet blir “Kvelden før kvelden” en realitet.

«Kvelden før kvelden» på NRK1 lille julaften er et av Norges desidert mest sette TV-programmer med tradisjonelt opp mot 1,4 millioner seere. Omexom Norge, avdeling reservekraft, sørger for at programmet i det hele tatt kan bli laget. Mobile aggregater sørger for nok strøm til innspillingen.

Ved Frognerseteren på Oslos tak er forbredelene godt i gang. NRKs «Kvelden før kvelden» er en stor produksjon som krever mer strøm enn hva den gamle tømmerbygningen klarer å levere. «Julestudioet» krever masse lys, i tillegg til studio-kjøkkenet som også krever sitt. Avdeling reservekraft gjør en viktig jobb for at det er strøm nok når opptakene i disse dager blir gjennomført.
– Vi har et stort utvalg av stillegående mobile aggregater, som i dette tilfellet ikke forstyrrer TV-innspillingen. Til denne jobben bruker vi et 250kVA aggregat, sier prosjektleder Jim Burås i avdeling reservekraft.
Han og kollegene stiller opp når som helst, hvor som helst, for hvem helst – enten du er privatperson eller profesjonell aktør. Avdeling reservekraft tilbyr beredskapsordning.

– Vi er klare til å rykke ut om noe skulle skje akutt. Du kan jo også komme i situasjoner hvor du trenger å koble fra strømmen midlertidig og planlagt. F. eks. når du skal skifte panel på huset eller at elektrikeren din trenger å ha det strømløst når han skal skifte sikringsskap. Vi stiller uansett opp – 24 timer i døgnet, 365 dager i året, sier Burås som sammen med kollegaene i Omexom Norge avd. reservekraft leverer strøm til noen av landets største festivaler, konserter og sportsarrangementer, over hele Norge. Og til et av Norges mest sette TV-program, «Kvelden før kvelden».

Haddy Njie og Mikkel Niva leder årets utgave av “Kvelden før kvelder” på NRK1. Sissel Kyrkjebø er blant artistene som bidrar.