Nyheter

Realt håndverk

Selv i en digital tidsalder står realt håndverk og kompetanse på manuelle prosesser seg godt.

Langt inne i skogen, i Sørkedalen vest for Oslo, er det muskelkraft kombinert med årelang kunnskap som gjelder når Omexom-montørene Roger-Andre Hansen, Espen Tufte og Lars Henriksen reiser stolpe for hånd

I forbindelse med kraftig vind og uvær blåste trær over strømlinja, som i sin tur gjorde at den gamle stolpen knakk.

– Siden det heller ikke var mulig å komme til med anleggsmaskin for å reise stolpen måtte alt gjøres for hånd. Da er det godt å ha med seg en erfarent arbeidslag som har lang erfaring fra alle typer feltarbeid. Linjestrekk går ofte i svært ulendt terreng der det er vanskelig å komme til med tyngre maskinelt utstyr. Da er manuell kompetanse gull verdt, noe som gjør at vi virkelig kan ta på oss alle typer oppdrag, sier bas Espen Tufte.

Alle prosedyrer og instrukser ble fulgt, under kyndig veiledning av Hovedverneombudet Roger-Andre Hansen som var en del av arbeidslaget. Lars Henriksen til venstre.

Trioen som var på oppdrag i Sørkedalen jobber til daglig i avdeling distribusjonsnett Oslo der rå muskelkraft også blir brukt til digital samhandling.
– Timene våre skriver vi selvsagt på mobilen, det samme gjelder prosjektrapportering – for å nevne noe. I Omexom kombinerer vi egentlig det beste fra to verdener. Kanskje derfor arbeidsmiljøet og arbeidshverdagen er så bra her, sier Espen Tufte.