Nyheter

Lysløypeeksperter

Lokal Infrastruktur

Omexom er eksperter på design, konstruksjon, bygging og drift av lysløyper. De mange lysløypene vi har i Norge er balsam for folkehelsa, kanskje spesielt i disse corona-tider. Med lysløper kan folk gå på ski selv om vintermørket har falt på.

Omexom avdeling Belysning er eksperter på design, konstruksjon, bygging og drift av lysløyper. Med gode tilbakemeldinger fra idrettslag, kommuner og velforeninger som Flåtan Velforening i Lier.

De mange lysløypene vi har i Norge er balsam for folkehelsa, kanskje spesielt i disse corona-tider. Med lysløper kan folk gå på ski selv om vintermørket har falt på. Omexom er med på å opprettholde den viktige institusjonen lysløyper er.

Fra Stoppenkollen i Lier kan du gå i inn nedre del av Finnemarka, mot Drammen. Lysløypeanlegget slynger seg innover skogen, og består av i alt 46 stolper med miljøvennlig LED-armatur. Totalt er det strukket ut nesten to kilometer strømkabel, flere av stolpene ble montert med helikopter på grunn av beliggenheten. Omexom har også montert fordelingsskap med effektbrytere.

– Omexom har gjort en kjempejobb. Jeg må berømme Omexom for gjennomføringsevne og effektivitet. Etter uværet i romjulen var lysløypa raskt oppe i drift igjen, sier Erik Wessel Holst i Flåtan Velforening.

Montørene Morten Evjebråten og Petter Berg har solid kompetanse lysløyper, og har også vært delaktige i arbeidet på Stoppenkollen og flere andre lysløypeanlegg i kommunen.
– Viktig i prosessen er å lytte til innspill fra brukerne, og ha god dialog underveis i prosjektet. I dette tilfelle var utbyggingen et samarbeidsprosjekt mellom Lier Kommune og Flåtan Velforening som stod bak planlegging, innhenting av priser og oppfølging av prosjektet, mens vi altså utførte arbeidet i terrenget. Vi i Omexom må berømme både Lier kommune og velforeningen for godt samarbeid, noe man også ser på sluttresultatet. Dette er et lysløypeanlegg alle kan være stolte av, sier Morten Evjebråten.

Omexom fikser lysløype