Nyheter

Fra lærling til montør

Lærlinger

Omexom Norge legger mye i lærlingeordningen og de som er lærlinger hos oss.

Omexom Norge tar ansvar for framtiden og legger mye i lærlingeordningen og de som er lærlinger hos oss. Lærlingene har en egen personalleder, Jørn-Yngve Jensen, og gir, ved å samle lærlingene i en avdeling, et godt lærlingemiljø hvor erfaringer og opplevelser kan deles. Omexom Norge tar inn nye lærlinger hvert år. Kvalitet går foran kvantitet – så antallet kan variere.

– Fagopplæringen er et 2,5 år langt løp som skal ende opp med fagprøve og fagbrev.  Langt de fleste som tar fagprøven går over i fast jobb hos oss. Både for oss som bedrift og for de som kommer fra videregående, er det viktig å finne rett match. Derfor har vi også begynt med bli-kjent-med-dag som en del av utvelgelsesprosessen. Her inviterer vi de som vi mener i utgangspunktet har det beste potensialet til å bli energimontører, sier Jensen.

På Opplæringssenteret på Frogner nord for Oslo får lærlingene sitt første møte med Omexom, gjennom et seks uker langt innføringskurs med informasjon om hvordan læretiden er bygget opp, hva slags verktøy og verneutstyr vi bruker samt mulighet til kjenne på hvordan det er å jobbe i felt – i form av klatring i stolper.

Lærlingene i Omexom Norge blir energimontører når de består fagprøven. Fagopplæringen starter i august og lærlingene rullerer hver 6. måned mellom ulike avdelinger, med spesialisering mot slutten av opplæringen. Da innenfor enten regionalnett eller distribusjonsnett. For å bli energimontør må man ha bakgrunn fra elektrofag eller el-energi på videregående.