Nyheter

Avdeling Reservekraft – Viktig brikke i NATO-øvelse

Reservekraft

50 000 soldater, 250 fly og 65 fartøyer fra mer enn 30 nasjoner deltok på NATOs storskala-øvelse Trident Juncture 2018.

Bildet viser nederlandske og franske soldater som går i land i Kyrksæterøra under øvelsen i 2018. Foto: Kristian Kapelrud, Forsvaret

50 000 soldater, 250 fly og 65 fartøyer fra mer enn 30 nasjoner deltok på NATOs storskala-øvelse Trident Juncture 2018. Når øvelsen nylig ble ferdig evaluert fremstår Omexom Norges avdeling Reservekraft som viktig bidragsyter til at øvelsen ble en suksess.

En militær-øvelse om Trident Juncture 2018 er en enorm logistikk-operasjon. Omexom Norges jobb var å forsyne diverse anlegg på land med strøm.
– Vi benyttet en provstasjon (provisorisk trafostasjon), mellom 40 og 50 fordelingsskap og fem kilometer med kabel på jobben. Logistikk er også en de av vår hverdag, alle ansatte i avdelingen vet også hvilken jobb som skal gjøres når. Nylig mottok vi sertifikat på at vi gjorde en god jobb under NATO-øvelsen. Det setter vi selvsagt stor pris på, for hele reservekraft-teamet er dette en anerkjennelse for jobben vi gjør, sier avdelingsleder på Reservekraft, Ove Lende.

Avdeling Reservekraft har lang erfaring med å skaffe strøm til midlertidig bruk, og stiller opp med sitt mobile utstyr – når som helst, hvor som helst. Det være seg til store og små konserter, arrangementer, byggeplasser, nødstrøm – eller altså, militærøvelser.