Produksjon

Omexom produserer ikke energi selv. Men vi er likevel involvert innen produksjon av energi gjennom prosjektering, utvikling, drift, vedlikehold og service for aktører som produserer energi. Det være seg vann-, vind-, sol- eller bølgekraft. Omexom er en sentral aktør for utvikling av fornybar energi, og er også engasjert i en rekke prosjekter for energilagring på verdensbasis.

Vann

Vannkraft står for over 70% av verdens totale kraftproduksjon. Omexom leverer et bredt spekter av løsninger til utvikling av nye kraftverk og rehabilitering av eldre kraftstasjoner.

Vamma vannkraftverk ligger i Norges største elv, Glomma. Produksjonen er 1350 GWh per år, tilsvarende omlag 15 prosent av strømforbruket i Oslo. Da Vamma vannkraftverk ble oppgradert og utvidet hadde vi i Omexom ansvaret for installasjon av rundt 900 meter rør i dimensjonen 50 mm til 500 mm, med tilhørende bend og flenser, 23 stengeventiler og tilbakeslagsventiler. I tillegg leverte vi syv pumper fra 2,4 kW til 170 kW, samt to kjølevannsfilter med automatventiler.

Vi har også oppdrag for f eks Statkraft og Statnett som i løpet av 2020 skal ha Skjomen kraftstasjon utenfor Narvik blir ferdig rehabilitert. Det er blant annet investert i et nytt ABB 145 GIS-anlegg. Det gamle GIS-anlegget skal derfor kondemneres. Omexom sørger for trygg avtapping av gassen i anlegget. I alt skal det tømmes SF6-gass fra 90 kammer, fordelt på 7 felt.

Sol

I over 10 år har Omexom vært en sentral aktør i solenergisektoren, gjerne i kombinasjon med energilagring. Omexom jobber med både rene sol-prosjekter og hybridløsninger som inkluderer lagringssystemer. Drift og vedlikehold av solcelleanlegg og batteri-systemer sikrer ytterligere bærekraft til solenergi-sektoren. I Omexom Norge er vi også engasjert i Solenergiklyngen «nasjonal klynge for solenergi».

Vind

Det er forventet at andelen vindkraft på verdensbasis vil bli doblet innen 2040. Omexom har over 20 års erfaring innen vindenergisektoren og tilbyr et bredt spekter av tjenester fra prosjektingeniør til drift og vedlikehold.

Vindkraftverkene i Bjerkreim Søndre Klynge er lokalisert i Hå og Bjerkreim kommune og består av totalt 70 vindturbiner som vil produsere kraft tilsvarende forbruket til 55 000 husholdninger (ca 1 TWh). Omexom Norge er engasjert som underleverandør til VEO AS som står for selve EPC prosjektet i Bjerkreim. Omexom har bidratt med design og prosjektering av kabel og fiberanlegg, og ellers kort fortalt koblet kablene som går mellom de 70 vindmøllene og inn til vindkraftverkene sin felles transformatorstasjon. I rene tall har det betydd graving og legging av ca 215 000 meter 36 kV kabel og ca 51 000 meter jording, samt levere og montere 20 høyspenningsskap, 188 berøringssikre endeavslutninger og ca 30 stk. 36 kV skjøter.

Her kan du lese mer om prosjektene Omexom har vært involvert i (PDF)

Siste nytt fra Omexom

23.03.2021

Framtidens miljøvennlige stolper på plass i Omexoms opplæringssenteret

Det er ikke et spørsmål om, men når et forbud mot bruk av kreosotimpregnerte tre-stolper kommer. Det har Omexom tatt konsekvensen av og satt opp nye miljøvennlige stolper i henholdsvis kompositt og naturlig tre i innkapslet miljøvennlig hardplast.
Les mer
16.03.2021

Hva er hemmeligheten bak det gode HMS-arbeidet i Omexom?

I forbindelse med Energi Norges «Vinterkonferansen» og lanseringen av HMS-løftet ble Omexom intervjuet om hva som er hemmeligheten bak selskapets gode HMS-arbeid.
Les mer
16.02.2021 Lokal Infrastruktur

Lysløypeeksperter

Omexom er eksperter på design, konstruksjon, bygging og drift av lysløyper. De mange lysløypene vi har i Norge er balsam for folkehelsa, kanskje spesielt i disse corona-tider. Med lysløper kan folk gå på ski selv om vintermørket har falt på.
Les mer
01.02.2021

Sikrer ny reservevannforsyning

Oslo kommunes prosjekt «Ny vannforsyning til Oslo» fikk fem avdelinger i Omexom til å legge hodene i bløt og levere felles tilbud for en rekke arbeider til prosjektet.
Les mer
15.01.2021 Transmisjon

Signerte kabel-kontrakt lille julaften

Omexom har signert kontrakt med Hitachi ABB Power Grids i Norge. I fire år fremover skal Omexom i samarbeid med Hitachi ABB Power Grids oppgradere kabelanlegget i Statkrafts vannkraftstasjoner i Tokke og Vinje.
Les mer
24.11.2020 Distribusjon

Tor-Erik er test-sjåfør

Omexom jobber innenfor hele verdikjeden av energi-distribusjon. Da skulle det bare mangle at vi ikke tar i bruk elbiler og el-varebiler.
Les mer
26.10.2020

Liv Therese og Per Even er ansatt som nye region-direktører

Liv Therese Andersen og Per Even Kristiansen er ansatt som regiondirektører i Omexom
Les mer
19.10.2020 Reservekraft

Presis linjebygging

I Aremark, langs Torpedalsveien, tar den snorrette nye kraftlinjen med 12 meter høye stopler sakte men sikkert form. Montørene Dag Engebretsen og Trond Bråthen fra avdeling Distribusjonsnett Sør/Øst vet alt om presis linjebygging, de har begge 40 års erfaring i faget. Med på laget har de også lærling Bengt-Rene Hegstad.
Les mer
08.10.2020 Lærlinger

Norden-sjef imponert over årets lærlinger

Omexom Norge har i år tatt inn 8 lærlinger. Gjennom de neste 2,5 årene skal de få kunnskap og kompetanse for å kunne bygge fremtidens infrastruktur.
Les mer
05.10.2020 Lokal Infrastruktur

Måna-lyst i Drøbak

Måna-banen ved Drøbak fremstår bokstavelig talt i nytt lys, takket være nye LED-lyskastere som nylig ble montert.
Les mer

Kontakt Omexom

Noe du lurer på eller er interessert i våre løsninger?