Distribusjon

Distribusjonsnettet er den delen av kraftnettet som overfører og fordeler strøm helt ut til sluttbrukerne. Innenfor distribusjonsnett utfører vi konstruksjon og utbygging, vedlikehold og reparasjoner, i tillegg til beredskapstjenester døgnet rundt, året rundt, over hele Norge.

Distribusjon utgjør en stor del av Omexoms kjernevirksomhet, og står for over 40 % av Omexoms globale virksomhet.

Omexom Norge har to avdelinger som jobber med distribusjonsnett, avdeling Sør Øst og avdeling Oslo. De to avdelingene utfyller hverandre og har også tilgang til samme maskinpark som spenner fra snøscootere og terrengående sekshjulinger til spesialbiler før søk etter kabelfeil og terrenggående lastebiler.

Når du opplever å være uten strøm er det ofte «Omexom distribusjonsnett» som rykker ut. Enten det er på vegner av et nettselskap, til et industriområde, for en utbygger eller en entreprenør. «Omexom distribusjonsnett» har svært god erfaring og kompetanse på beredskap. Solid utstyrspark er med på å styrke denne tjenesten, på samme måte som beredskapslager for prov-kabler gjør det.

Når storm og uvær ikke herjer prosjekterer, bygger og vedlikeholder «Omexom distribusjonsnett» strømnett for nettselskap, men også private aktører som utbyggere av industriområder, borettslag eller offentlige virksomheter.

Avdeling distribusjonsnett, SørØst og avdeling distribusjonsnett Oslo tilbyr også tjenesten Leder For Sikkerhet (LFS) i samarbeid med andre avdelinger i Omexom.

Kontakt Distribusjon

Siste nytt fra Omexom

23.03.2021

Framtidens miljøvennlige stolper på plass i Omexoms opplæringssenteret

Det er ikke et spørsmål om, men når et forbud mot bruk av kreosotimpregnerte tre-stolper kommer. Det har Omexom tatt konsekvensen av og satt opp nye miljøvennlige stolper i henholdsvis kompositt og naturlig tre i innkapslet miljøvennlig hardplast.
Les mer
16.03.2021

Hva er hemmeligheten bak det gode HMS-arbeidet i Omexom?

I forbindelse med Energi Norges «Vinterkonferansen» og lanseringen av HMS-løftet ble Omexom intervjuet om hva som er hemmeligheten bak selskapets gode HMS-arbeid.
Les mer
16.02.2021 Lokal Infrastruktur

Lysløypeeksperter

Omexom er eksperter på design, konstruksjon, bygging og drift av lysløyper. De mange lysløypene vi har i Norge er balsam for folkehelsa, kanskje spesielt i disse corona-tider. Med lysløper kan folk gå på ski selv om vintermørket har falt på.
Les mer
01.02.2021

Sikrer ny reservevannforsyning

Oslo kommunes prosjekt «Ny vannforsyning til Oslo» fikk fem avdelinger i Omexom til å legge hodene i bløt og levere felles tilbud for en rekke arbeider til prosjektet.
Les mer
15.01.2021 Transmisjon

Signerte kabel-kontrakt lille julaften

Omexom har signert kontrakt med Hitachi ABB Power Grids i Norge. I fire år fremover skal Omexom i samarbeid med Hitachi ABB Power Grids oppgradere kabelanlegget i Statkrafts vannkraftstasjoner i Tokke og Vinje.
Les mer
24.11.2020 Distribusjon

Tor-Erik er test-sjåfør

Omexom jobber innenfor hele verdikjeden av energi-distribusjon. Da skulle det bare mangle at vi ikke tar i bruk elbiler og el-varebiler.
Les mer
26.10.2020

Liv Therese og Per Even er ansatt som nye region-direktører

Liv Therese Andersen og Per Even Kristiansen er ansatt som regiondirektører i Omexom
Les mer
19.10.2020 Reservekraft

Presis linjebygging

I Aremark, langs Torpedalsveien, tar den snorrette nye kraftlinjen med 12 meter høye stopler sakte men sikkert form. Montørene Dag Engebretsen og Trond Bråthen fra avdeling Distribusjonsnett Sør/Øst vet alt om presis linjebygging, de har begge 40 års erfaring i faget. Med på laget har de også lærling Bengt-Rene Hegstad.
Les mer
08.10.2020 Lærlinger

Norden-sjef imponert over årets lærlinger

Omexom Norge har i år tatt inn 8 lærlinger. Gjennom de neste 2,5 årene skal de få kunnskap og kompetanse for å kunne bygge fremtidens infrastruktur.
Les mer
05.10.2020 Lokal Infrastruktur

Måna-lyst i Drøbak

Måna-banen ved Drøbak fremstår bokstavelig talt i nytt lys, takket være nye LED-lyskastere som nylig ble montert.
Les mer

Kontakt Omexom

Noe du lurer på eller er interessert i våre løsninger?