Beredskap i praksis – byttet 6 tonns trafo på få timer

Omexom Norge/ mars 20, 2020/ News

I Omexom Norge er vi alltid i beredskap for kundene våre, for å bidra til at den kritiske infrastrukturen som kraftforsyning er blir opprettholdt. Torsdag 19. mars, kunne man se beredskap i praksis da en 6 tonn stor trafo ble byttet ut og erstattet med en ny – på få timer.
 
– De viser at rutinene våre fungerer selv om alle ansatte som kan nå jobber hjemmefra, mens montører og fagarbeidere har oppmøtedirekte på arbeidssted. Vi har god digital samhandling i Omexom Norge, i går var fire beredskapsmontører i gang med oppdaget, på stedet, i løpet av en liten halvtime. De fire jobber i ulike avdelinger, uten at det selvfølgelig skal gå utover rask respons, sier prosjektleder Odd-Arne Kleiven.
 
Kl. 12.30 tok kunden, nettselskapet Elvia (Hafslund Nett) ,kontakt. En 1600 kV trafo i Oslo sentrum hadde såpass varierende spenning at Elvia ønsket den byttet ut umiddelbart for å sikre strømforsyningen i området. Trafoen veier 6 tonn, og står under bakkenivå.
 
– Mens beredskaps-montørene begynner forberedende arbeid på stedet, henter vår samarbeidsparter ASK Industrimontasje ny trafo på vårt beredskapslager. I løpet av to timer er de i sving med å heise ut den gamle trafoen, og heise ned den nye som de har hentet på beredskapslageret vårt. De neste timene tilpasser vi nye kabler og skjøter, kl. 1801 er trafoen tilkoblet og strømmen tilbake i området, forteller Odd-Arne Kleiven